Ulottuvuuksien navigointi
Ulottuvuus sijaitsee Resurssienhallinnan Tietokeskus > Ulottuvuudet -osassa. Avaa ulottuvuus napsauttamalla sitä.
Jäsenet-välilehti
Jäsenet-välilehdessä näkyvät kaikki ulottuvuuden jäsenet (perustiedot). Se tarjoaa työkalurivin ja kaksi pudotusvalikkoa, joiden avulla voit käsitellä ulottuvuutta, ulottuvuuden jäseniä ja ulottuvuuden ominaisuuksia:
Tason 2 ylätunniste oikealla
Sarakeotsikon avattava valikko ulottuvuuden ominaisuuksien hallintaa varten
Ulottuvuuden jäsenten hallinnan avattava rivi
Lisätietoja työkalurivin ja pudotusvalikoiden painikkeista ja asetuksista on kohdassa Mitojen käyttäminen.
Ominaisuuden tiedot
Kentän tiedot -painike sijaitsee Ulottuvuus-näytön tason 2 ylätunnisteessa. Kun napsautat tätä painiketta, näyttöön tulee taulukko, jossa on kaikki valitun ulottuvuuden ominaisuudet sekä tärkeimmät tiedot, kuten ominaisuuden nimi, kuvaus, tyyppi, linkki kohteeseen, ominaisuuden jäsenet, ominaisuuden tiedot ja käyttökohde.
Kun tarkastelet ulottuvuudessa olevaa ominaisuutta, oikealla avautuu Ominaisuuden tiedot -ruutu. Käyttäjät voivat napsauttaa ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa Jäljitä-painiketta nähdäkseen luettelon määreistä, joissa kyseistä ominaisuutta käytetään. Tämä sisältää käytön kaavan metriikan Set-funktion sisällä, soluviittauksena metrikaavassa tai kaavan metriikan Add-funktion sisällä. Käyttäjät näkevät tietoja, kuten taulukon nimen, määreen nimen, tietotyypin, kaavan ja liittyvän ulottuvuuden. Lisäksi on mahdollisuus avata mikä tahansa riippuvainen määre uudessa selaimen välilehdessä, jotta se on helppo käyttää.
v25.05 Ulottuvuuksien vahvistussäännöt
Ulottuvuuksien validointisääntöjä vahvistetaan, jotta varmistetaan jäsennelty, tarkka ja luotettava tietojen syöttö koko alustalle.
Uudet oikeellisuustarkistukset parantavat keskeisten muuttujien tarkkuutta ja johdonmukaisuutta:
Tunnus-, Nimi- ja Kuvaus-ulottuvuudet noudattavat nyt tiukempia muotoilusääntöjä.
Virheellisiä merkkejä on automaattisesti rajoitettu.
Reaaliaikaiset varoitusviestit tulevat näkyviin, kun merkinnät eivät täytä vaadittuja ehtoja, mikä auttaa käyttäjiä korjaamaan ne välittömästi.
Nämä parannukset vähentävät tietojen epäjohdonmukaisuuden riskiä ja parantavat tietojen yleistä laatua.
Käyttäjät saavat selkeitä varoitusviestejä, kun toiminnot ovat ristiriidassa vahvistussääntöjen kanssa, mikä mahdollistaa nopean ratkaisun ja virheiden eston.
Nämä vahvistusparannukset koskevat kaikkia ulottuvuuksia, ja niiden avulla käyttäjät voivat kirjoittaa pakolliset tiedot oikein ja välttää yleiset tietojen syöttövirheet.
(missing or bad snippet) Lukitse versiot
Voit estää käyttäjiä muokkaamasta tietoja lukitsemalla tietyt versiot. Kun lukitset version, käyttäjät eivät voi kirjoittaa, päivittää, tyhjentää, kopioida tietoja tai suorittaa kaavoja kyseisessä versiossa.
Versiolukituksen avulla voit suojata hyväksyttyjen toteutuneiden arvojen, suljettujen budjettien ja historiallisten jaksojen viimeistellyt tiedot. Kun käyttäjät yrittävät tehdä muutoksia, he saavat varoitusviestin ja järjestelmä estää toiminnon.
Versiolukitusta hallitaan skenaariotyyppisten ulottuvuuksien version päätietojen avulla käyttämällä Lukittu? -valintaruutuominaisuutta.
Version lukitseminen:
Siirry Resurssienhallinnan Tietokeskus > Mitat -valikkoon.
Valitse versioulottuvuus (skenaariotyyppi).
Etsi versio Jäsenet-välilehden päätietoruudukosta.
Valitse Lukittu? -valintaruutu.
Tallenna muutokset.
Version lukituksen poistaminen:
Noudata edellä kuvatun menettelyn vaiheita 1–3.
Poista Lukittu? -valintaruudun valinta.
Tallenna muutokset.
Kun versio on lukittu, kaikki muokkausyritykset epäonnistuvat.
Jos esimerkiksi yrität poistaa tietoja lukitusta todellisesta versiosta, järjestelmä näyttää ilmoituksen "Ei voi syöttää, koska versio on lukittu".
Uusissa asennuksissa skenaariotyyppiset ulottuvuudet sisältävät automaattisesti Lukittu? -ominaisuuden, jonka kaikkien versioiden lukitus on oletusarvoisesti poistettu. Aiemmin luoduissa asennuksissa, joissa on valmiiksi luotuja skenaarioulottuvuuksia, sinun on lisättävä Lukittu? -ominaisuus dimensiomääritysten kautta, ennen kuin voit käyttää tätä ominaisuutta.