Skenaariot
Tarkoitus
Prosessin käynnistämisen jälkeen tiettyyn liiketoimintaprosessiin sovellettavat skenaariot yksilöidään skenaarioiden hallinnan koontinäytössä ja ylläpidetään prosessin sisällä. Jos Prosessin liidi kuitenkin katsoo toiminnon aikana tarpeelliseksi lisätä uusia skenaarioita tai muokata aiemmin luotuja skenaarioita, hän voi käyttää Skenaarioiden hallinta -toimintoa skenaarioiden lisäämiseen tai muokkaamiseen.
Käyttämällä Scenario Management -toimintoa käyttäjä voi tarkastella Financial Reporting ja Close & Consolidation-alustan tunnistamista sovelluksista luotujen skenaarioiden taulua/luetteloa. Käyttäjät voivat tarkastella ja päivittää sovellusten suosittelemia skenaarioita ja vaiheita.
Ominaisuudet
Käyttäjät voivat suorittaa muita toimintoja skenaarioryhmässä napsauttamalla ellipsi-painiketta (skenaarion nimessä). Käytettävissä oleviin toimiin kuuluvat:
Nimeä uudelleen: Tätä funktiota käytetään skenaarion nimen muokkaamiseen. Kun käyttäjä valitsee tämän toiminnon, skenaarion nimi otetaan käyttöön, jotta käyttäjä voi muuttaa sitä. Käyttäjä voi antaa uuden nimen ja painaa Enter-näppäintä.
Siirrä vasemmalle: Tämä toiminto siirtää nykyisen skenaariosarakkeen vasemmalle puolelle. Se ei ole käytettävissä, kun skenaarion tiedot ovat jo äärivasemmalla.
Siirrä oikealle: Tämä toiminto siirtää nykyisen skenaarion sarakkeen oikealle puolelle. Se ei ole käytettävissä, kun skenaarion yksityiskohdat ovat jo äärioikealla.
Luo uusi kohde: Tämän asetuksen avulla käyttäjä voi luoda uusia nimiketietoja käsittelemässään skenaariossa.
Tiivistä sarake: Tämä asetus pienentää nykyisen skenaarion sarakkeen.
Poista Tämän asetuksen avulla käyttäjä voi poistaa skenaarion taululta. Jos käyttäjä haluaa poistaa tietyn skenaarion, hänelle lähetetään vahvistusviesti. Poista skenaario valitsemalla OK ja hylkää poisto valitsemalla Peruuta.
v26.02: Skenaarioiden tilannevedosversioiden lukittu kuvake
Skenaariotyyppisten dimensioiden tilannevedosversiot näyttävät nyt lukituskuvakkeen kaikissa jäsenvalitsimissa ja kontekstivalitsimissa Financial Reporting ja Close & Consolidationissa. Kun tilannekuva luodaan, järjestelmä lukitsee sen automaattisesti. Manuaalista lukitusta ei tarvita. Lukkokuvake ilmaisee visuaalisesti, että tiedot ovat historiallisia ja vain luku -muotoisia, toisin kuin versionlukitukset, joiden lukituksen valtuutetut käyttäjät voivat avata.
Kun käyttäjä valitsee tilannevedoksen ja yrittää syöttää, muokata tai poistaa tietoja, järjestelmä estää toiminnon ja näyttää: "Ei voi syöttää, koska versio on lukittu." Tämä koskee kaikkia merkintätapoja, kuten kirjoittamista, liittämistä, kaavan kirjoittamista, vedä-täyttöä ja tuontia.
Missä Lukitse-Kuvake Näkyy
Kontekstin valitsin: Taulukoissa, snippeteissä ja tauluissa tilannevedoksen jäsenet näkyvät "Snap"-ylätason alapuolella, ja niiden vieressä on lukkokuvake.
Jäsenen valintaikkuna: Kun suodatat tai valitset versiojäseniä, tilannevedokset näkyvät valintaluettelossa lukituskuvakkeella.
Dimension tilannevedos -välilehti: Skenaariotyyppisen dimension Tilannekuva-välilehdessä näkyvät kaikki kyseiselle dimensiolle luodut tilannekuvat.
Tietotoimintovalintaikkunat: Kun Tyhjennä-, Kopioi- tai Siirrä tiedot -toimintoja suoritetaan, tilannevedoksen jäsenet näyttävät lukituskuvakkeen ja järjestelmä estää suorituksen.